Een peeling is niet meer weg te denken uit onze beauty routine. Zo zijn er verschillende peelingen voor thuisgebruik. Maar ook verschillende soorten peelingen die alleen door professionals worden gebruikt. Dit zijn de schoonheidsspecialistes, huidtherapeuten en cosmetisch artsen.

Peeling betekent letterlijk afpellen/schillen. Met een peeling haal je een laagje van je huid af. Hierdoor krijgt je huid een mooiere teint, een mooiere glans en voelt de huid zachter aan.

Met professionele peelingen kan je nog een stapje verder gaan. Deze peelingen kan je inzetten tegen acne, onzuivere huid, dehydratatie, huidveroudering, rimpels, pigmentvlekken, littekens en een grove huidstructuur.

Peelingen zijn ontzettend hot. Dat begrijp ik maar al te goed, want je kan ziet een huid echt zien opknappen na een peeling. Maar er is ook een keerzijde. En die kant zie ik de laatste jaren steeds vaker. Je moet dan denken aan peelingen die niet passen bij een huidtype of het te veel gebruik maken van peelingen. In beide gevallen zal het de huid uitputten, waardoor de huid er vermoeid en soms zelfs ouder uit gaat zien.

Kies je voor een van de peelingen bij een professional houdt er dan rekening mee dat je de eerste 4 vier weken na een behandeling of kuur de huid extra moet verzorgen en beschermen tegen de zon. Dit luistert erg nauw. De huid is na een peeling klaar om werkstoffen op te nemen. De huid zal zich versnelt gaan herstellen. Maar de huid is ook erg gevoelig voor schade van bijvoorbeeld de zon. Laat je goed adviseren welke producten je moet gebruiken en welke producten je tijdelijk niet mag gebruiken. De beste periode voor een professionele peeling is tussen oktober en eind april.

Er zijn verschillende soorten peelingen. De meeste bekende peeling is de scrub. Een scrub is een peeling met korrels en is geschikt voor thuisgebruik. Een scrub is niet geschikt voor een huid met acne huid, een oudere huid, couperose of rosacea.

In een peeling zitten AHA’s of BHA’s. Onder AHA’s vallen fruitzuren en melkzuur. In lage percentages zijn deze voor thuisgebruik en in hoge percentages voor professioneel gebruik. Fruitzuren geven de

huid een mooie tint en glans, verfijnen kleine rimpeltjes en de huidstructuur, verzachten littekens en verminderen pigmentvlekken. Ook zorgen de AHA’s voor hydratatie en aanmaak van collageen en elastine.

Heb je last van verstopte poriën, puistjes of acne? Dan kan een peeling op basis van BHA’s de oplossing zijn. Deze peeling lost namelijk talg op, waardoor verstoppingen van de talgklieren en ontstekingen worden opgeheven.

Onder mechanische peelingen vallen microdermabrasie en diamandbrasie. Beide peelingen kunnen een mooi resultaat geven. Deze tecknieken worden toegepast om littekens, grove huidstructuur, pigmentvlekken en beginnende huidveroudering tegen te gaan. Dit zijn peelingen die enkel door specialisten worden toegepast en niet geschikt zijn voor thuisgebruik.

Ben jij benieuwd welke peeling bij jouw huid past?

Neem gerust contact met ons op!