Als waxspecialist begrijp ik hoe belangrijk het is om voor en na de behandeling goed voor je huid te zorgen. Waxen is een populaire methode voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. Tijdens een waxbehandeling wordt warme wax aangebracht op de huid en vervolgens snel verwijderd, samen met de ongewenste haren. Dit zorgt voor een glad en langdurig resultaat omdat de haren vanaf de wortel worden verwijderd, waardoor ze 3 tot 6 weken wegblijven.
Voordat je langskomt voor je waxbeurt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het beste resultaat te krijgen en je comfortabel te voelen.
 
De voorbereidende stappen voor de waxbehandeling:
Haargroeifase: Het is ideaal om de haren te laten groeien tot minstens 0,5 tot 1 centimeter voordat je een waxbehandeling ondergaat. Dit zorgt ervoor dat de wax de haren goed kan hechten en verwijderen.
Scrubben: Het is aan te raden om de huid 2 dagen voor de waxbehandeling te exfoliëren. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en kunnen de haren gemakkelijker worden verwijderd. Dit vermindert ook de kans op ingegroeide haartjes.
Hydratatie: Het is belangrijk dat je huid goed gehydrateerd is, maar vermijd het aanbrengen van lotions of oliën op de dag van de behandeling, omdat dit de hechting van de wax kan belemmeren. Voor de waxbehandeling dien je jezelf niet in te smeren met verzorgende lichaamsproducten.
 
Na de waxbehandeling:
  1. Je huid wordt ingesmeerd met een kalmerende crème voor het herstel van de huid.
  2. Vermijd de eerste 24 uur na de waxbehandeling direct zonlicht, sauna, hete baden en douches.
  3. Het is verstandig om na twee tot drie dagen mild te scrubben. Probeer vaker in de week erna te scrubben om ingegroeide haartjes en irritaties te voorkomen.
Door deze voor- en nazorgtips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je huid gezond blijft en dat je optimaal kunt genieten van de resultaten van je waxbehandeling.